Vastuullinen kahvi

 

 

Tasting arvidin toimistolla 2

Vastuullisuus

Monille elintarvikealan yrityksille vastuullisuus on äärimmäisen tärkeää – niin myös JOBmealille. Vastuullinen toimintatapa on yksi toimintamme kulmakiviä. Onhan kahvin viljely yksi niistä elinkeinoista, joka kärsii ilmastonlämpenemisestä johtuvista sään ääri-ilmiöistä ja muutoksista sille sopivilla viljelyalueilla. Olemme kohdistaneet enenevässä määrin huomiota ja resursseja kestävien ratkaisujen kehittämiseksi sekä omissa sisäisissä toiminnoissamme että asiakkaillemme tarjoamissamme ratkaisuissa.

 

Hiilineutraali yritys

Jobmeal todistetusti hiilineutraali

"Olemme selvittäneet ja hyvittäneet sekä oman toimintamme että kaikki automaattikahviemme päästöt pavusta kuppiin verifioitujen hiilinieluhankkeiden avulla. Näin voimme ylpeästi todeta JOBmeal Oyn olevan oman toimintansa ja kahviensa osalta hiilineutraali." Perttu Laitsaari, toimitusjohtaja, JOBmeal Oy.

Vuoden 2020 päästöt olemme kompensoineet kotimaisilla hiilinieluprojekteilla yhteistyössä Green Carbonin kanssa. Nämä kompensaatiohankkeet on kehitetty maan- ja metsänomistajien kanssa ja ovat tieteelliseen tutkimukseen perustuvia hiilensidontaprojekteja ympäri Suomen. Lannoituksin saatava puuston lisäinen kasvu on kompensaatiohankkeiden ydin.

Kotimaiset hiilinieluhankkeet ovat kolmannen osapuolen todentamia ja 100% jäljitettävissä. 

Lue lisää kompensoinnin mahdollisuuksista ja hiilinieluhankkeista Green Carbonin sivuilta.

Ekologinen kestäväkehitys

JOBmeal kasvattaa jatkuvasti vastuullisten tuotteiden osuutta valikoimassaan. Pyrimme valitsemaan valikoimaamme sertifioituja ja luomutuotettuja tuotteita, jotka tämän lisäksi täyttävät asettamamme korkeat vaatimukset niin erinomaisen maun kuin laadun osalta.

Kaikki kahvit ilmastokompensoidaan pavusta kuppiin. Kompensaatio toteutettiin vuoteen 2020 asti istuttamalla puita kahvintuottajamaihin PlanVivon CommuniTree-projektin kautta. Haluamme kantaa kortemme kekoon ekosysteemin ja luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa kahvintuottajamaissa.

Taloudellinen kestävä kehitys

Tankissa mydiesel

Tarjoamme asiakkaillemme ratkaisuja ja kahvikonsepteja, joissa kestävä kehitys, taloudellinen kestävyys ja luonnon hyvinvointi on otettu huomioon. JOBmealin valikoimasta löytyy muun muassa pohjoismaiden ensimmäinen Joutsenmerkitty kahvipalvelu, jossa koko tuotantoketju on läpiluodattu ja se kattaa Joutsenmerkin tiukat vaatimukset aina viljelmältä asiakkaan kuppiin niin kahvilaitteiston, raaka-aineiden kuin palvelun näkökulmasta.

Green Line konsepti perustuu palautuvien kahviautomaattien kierrättämiseen, jossa käytetylle automaatille annetaan peruskunnostuksen jälkeen uusi elämä vastuullisin tuottein.

Panostamme henkilöstön kouluttamiseen niin ympäristö- kuin taloudellisuusnäkökulmasta. Koko henkilöstömme on saanut taloudellisen ajotavan koulutuksen.
Panostamme reittisuunnitteluun, jotta aiheuttamamme kuormitus olisi mahdollisimman pieni ja tankkaamme
palveluautomme jätteistä valmistetulla bio-dieselillä. Keskeisillä alueilla palvelemme asiakkaitamme kävelypiirein.

Sosiaalinen kestäväkehitys

Välitämme paitsi kahvintuottajamaiden viljelijäyhteiskunnista, myös omista työntekijöistämme.Työntekijät ovat kaiken a ja o.
Yrityksessämme syrjintä, kiusaaminen ja toisten eri-arvoinen kohtelu kaikissa sen ilmenemismuodoissa on kiellettyä ja koko henkilöstömme on sitoutunut siihen.

 

Kulttuurinen kestävä kehitys

Toivotamme tervetulleeksi yritykseemme ihmiset kaikista kulttuureista ikäänsukupuoleen tai taustaan katsomatta.
Kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet tuoda julki ajatuksiaanedetä urallaan ja kaikilla on samat henkilöstöetuudet.
Kunnioitamme ja hyväksymme jokaisen henkilöstömme jäsenen kulttuurisen taustan. 

 

Global Compact yhteistyö

JOBmeal on allekirjoittanut YK:n Global Compact -aloitteen, joka on maailman suurin yritysvastuualoite. Sitoudumme tukemaan aloitteen ihmisoikeuksia, työoloja, ympäristön ja korruption vastaisuutta tukevia periaatteita ja toteuttamaan niitä käytännössä. Koko maailmassa Global Compact -aloitteeseen on sitoutunut yli 11 000 jäsenyritystä ja yli 3 000 muuta toimijaa, yhteensä 156 maasta. Suomalaisia yrityksiä on mukana 129 – ja JOBmeal on nyt yksi niistä.

Tavoitteemme on olla alan vastuullisin yritys. Aloitteen allekirjoittaminen on yksi osoitus siitä, että panosamme ihmisoikeus-, työolo- ja ympäristöasioiden eteenpäin viemiseen. Aloite tarjoaa käyttöön myös useita konkreettisia työkaluja vastuullisuuden kehittämiseen.

”Vastuullisuustyö on arvojemme mukaista toimintaa. Haluamme samalla varmistaa myös sen, että asiakkaamme voivat luottaa kumppaninsa vastuullisuuteen. JOBmeal tekee paljon vastuullisuuden eteen, ja YK:n Global Compact antaa meille loistavan viitekehyksen ja lisää työkaluja vastuullisuuden johdonmukaiseen kehittämiseen.” kertoo JOBmealin toimitusjohtaja Perttu Laitsaari.

Tutustu täällä Global Compact -aloitteen kymmeneen periaatteeseen.

https://www.globalcompact.fi/kymmenen-periaatetta

 

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi

Kerromme sinulle kuinka voitte pienentää hiilijalanjälkeänne kahvipalvelun avulla. Halutessasi lähetämme sinulle reilun tarjouksen!

Ota yhteyttä 0207 210 300