Vastuullinen kahvi

 

 

Kahvin laadun tarkistaminen

Vastuullisuus

Monille elintarvikealan yrityksille vastuullisuus on äärimmäisen tärkeää – niin myös JOBmealille. Vastuullinen toimintatapa on yksi toimintamme kulmakiviä. Onhan kahvin viljely yksi niistä elinkeinoista, joka kärsii ilmastonlämpenemisestä johtuvista sään ääri-ilmiöistä ja muutoksista sille sopivilla viljelyalueilla. Olemme kohdistaneet enenevässä määrin huomiota ja resursseja kestävien ratkaisujen kehittämiseksi sekä omissa sisäisissä toiminnoissamme että asiakkaillemme tarjoamissamme ratkaisuissa.

Panostamme suunnitelmallisesti vastuullisuuteen ja sen eri osa-alueisiin.  Haluamme kannustaa ja tukea asiakkaitamme vastuullisempiin valintoihin, ja näin rakentaa yhdessä kestävämpää tulevaisuutta. 

Hiilineutraali yritys

Jobmeal todistetusti hiilineutraali

"Olemme selvittäneet ja hyvittäneet sekä oman toimintamme että kaikki automaattikahviemme päästöt pavusta kuppiin verifioitujen hiilinieluhankkeiden avulla. Näin voimme ylpeästi todeta JOBmeal Oyn olevan oman toimintansa ja kahviensa osalta hiilineutraali." Perttu Laitsaari, toimitusjohtaja, JOBmeal Oy.

Vuoden 2020 ja 2021 päästöt olemme kompensoineet kotimaisilla hiilinieluprojekteilla yhteistyössä Green Carbonin kanssa. Nämä kompensaatiohankkeet on kehitetty maan- ja metsänomistajien kanssa ja ovat tieteelliseen tutkimukseen perustuvia hiilensidontaprojekteja ympäri Suomen. Lannoituksin saatava puuston lisäinen kasvu on kompensaatiohankkeiden ydin.

Kotimaiset hiilinieluhankkeet ovat kolmannen osapuolen todentamia ja 100% jäljitettävissä. 

Lue lisää kompensoinnin mahdollisuuksista ja hiilinieluhankkeista Green Carbonin sivuilta.

Ekologinen vastuu

JOBmeal kasvattaa jatkuvasti vastuullisten tuotteiden osuutta valikoimassaan. Pyrimme valitsemaan valikoimaamme sertifioituja ja luomutuotettuja tuotteita, jotka tämän lisäksi täyttävät asettamamme korkeat vaatimukset niin erinomaisen maun kuin laadun osalta. 

Valikoimastamme löytyy Reilun kauppa, UTZ, Rainforest Alliance sekä Luomu-sertifioituja tuotteita.  Kahvivalikoimamme 28 tuotteesta 64 % on sertifioitua kahvia, useammat kahvit omaavat tuplasertifioinnin. Teevalikoimamme koostuu yli 90% sertifioiduista teetuotteista. Myös automaatteihin tarkoitettua kaakaota, maitojauhetta sekä sokeria saa sertifioituina tuotteina. Valikoimamme hunaja on Reilun kaupan sertifioimaa.

Kaikki kahvimme ilmastokompensoidaan pavusta kuppiin. Kompensaatio toteutetaan istuttamalla puita kahvintuottajamaihin(PlanVivon CommuniTree) sekä sertifioitujen hiilensidontaprojektien avulla kotimaassa. Haluamme kantaa kortemme kekoon ekosysteemin ja luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa.

Taloudellinen vastuu

Palveluautomme kulkevat Neste MYDieselillä

Tarjoamme asiakkaillemme ratkaisuja ja kahvikonsepteja, joissa kestävä kehitys, taloudellinen kestävyys ja luonnon hyvinvointi on otettu huomioon. JOBmealin valikoimasta löytyy muun muassa Pohjoismaiden ensimmäinen Joutsenmerkitty kahvipalvelu, jossa koko tuotantoketju on läpiluodattu ja se kattaa Joutsenmerkin tiukat vaatimukset aina viljelmältä asiakkaan kuppiin niin kahvilaitteiston, raaka-aineiden kuin palvelun näkökulmasta.

Green Line konsepti perustuu palautuvien kahviautomaattien kierrättämiseen, jossa käytetylle automaatille annetaan peruskunnostuksen jälkeen uusi elämä vastuullisin tuottein.

Panostamme henkilöstön kouluttamiseen niin ympäristö- kuin taloudellisuusnäkökulmasta. Koko henkilöstömme on saanut taloudellisen ajotavan koulutuksen.
Panostamme reittisuunnitteluun, jotta aiheuttamamme kuormitus olisi mahdollisimman pieni ja tankkaamme
palveluautomme jätteistä valmistetulla bio-dieselillä. Keskeisillä alueilla palvelemme asiakkaitamme kävelypiirein.

Kulttuurinen vastuu

Toivotamme tervetulleeksi yritykseemme ihmiset kaikista kulttuureista
ikäänsukupuoleen tai taustaan katsomattaKaikilla on yhtäläiset
mahdollisuudet tuoda julki ajatuksiaanedetä urallaan ja kaikilla on
samat henkilöstöetuudetKunnioitamme ja hyväksymme jokaisen
henkilöstömme jäsenen kulttuurisen taustan. 

 


Sosiaalinen vastuu

Lahjoittajatunnus_Olympiarahasto

Välitämme omista työntekijöistämme. Työntekijät ovat kaiken a ja o. Yrityksessämme syrjintä, kiusaaminen ja toisten eriarvoinen kohtelu kaikissa sen ilmenemismuodoissa on kiellettyä.
Osana vastuullista toimintaa JOBmeal tukee valikoituja hyväntekeväisyyskohteita.


Olympiarahasto
Vuonna 2019 hyväntekeväisyyskohteeksi valikoitui Olympiakomitean alainen Olympiarahasto. Oman lahjoituksen lisäksi olemme antaneet myös asiakkaillemme mahdollisuuden osallistua urheilun tukemiseen JOBmealin kautta. 

JOBmeal Oy oli ensimmäisten joukossa, joka teki rahalahjoituksen Olympiakomitean alaiselle Olympiarahastolle. Olympiarahaston tarkoituksena on kerätä varoja yhteensä 20 miljoonaa euroa, joiden avulla tuetaan nuorten urheilulupausten harjoitusmahdollisuuksia, parannetaan heidän sosioekonomista asemaansa ja tuetaan valmennusosaamisen kehittämistä. Varat ohjataan rahastoon, jonka tuotoilla lupaaville urheilijoille annetaan aito mahdollisuus menestyä kansainvälisillä urheiluareenoilla.

Lue lisää tästä, kuinka teidän yritys voi myös osallistua huippu-urheilun tukemiseen.


JOBmeal on mukana Gubbet - toiminnassa. Torjutaan yksinäisyyttä yhdessä.

Gubbe-kummitoiminta
Me JOBmealilla haluamme tukea ikäihmisten hyvinvointia ja torjua yksinäisyyttä. Tänä vuonna lahjoitamme kolmelle vanhukselle iloa ja apua Gubbe-toiminnan kautta. Samalla työllistämme merkitykselliseen osa-aikatyöhön nuoria, jotka toimivat kummivanhuksiemme Gubbe-Sydänystävinä. Huolehdimme myös, että yhteisissä Gubbe-hetkissä turinan lomassa riittää nautittavaksi kahvia, useampia santsikupillisia. 
Pääset tutustumaan Gubbe-toimintaan tarkemmin täältä.


water project logo

The World Water project
Jokaisesta myydystä Iseo ja U1 vesiautomaatista lahjoitetaan €2 kansainväliseen The Water Project hyväntekeväisyysprojektiin. Tutustu tähän hyväntekeväisyyskohteeseen tarkemmin täältä.


Global Compact yhteistyö

JOBmeal on allekirjoittanut YK:n Global Compact -aloitteen, joka on maailman suurin yritysvastuualoite. Sitoudumme tukemaan aloitteen ihmisoikeuksia, työoloja, ympäristön ja korruption vastaisuutta tukevia periaatteita ja toteuttamaan niitä käytännössä. Koko maailmassa Global Compact -aloitteeseen on sitoutunut yli 11 000 jäsenyritystä ja yli 3 000 muuta toimijaa, yhteensä 156 maasta. Suomalaisia yrityksiä on mukana 129 – ja JOBmeal on nyt yksi niistä.

Tavoitteemme on olla alan vastuullisin yritys. Aloitteen allekirjoittaminen on yksi osoitus siitä, että panosamme ihmisoikeus-, työolo- ja ympäristöasioiden eteenpäin viemiseen. Aloite tarjoaa käyttöön myös useita konkreettisia työkaluja vastuullisuuden kehittämiseen.

”Vastuullisuustyö on arvojemme mukaista toimintaa. Haluamme samalla varmistaa myös sen, että asiakkaamme voivat luottaa kumppaninsa vastuullisuuteen. JOBmeal tekee paljon vastuullisuuden eteen, ja YK:n Global Compact antaa meille loistavan viitekehyksen ja lisää työkaluja vastuullisuuden johdonmukaiseen kehittämiseen.” kertoo JOBmealin toimitusjohtaja Perttu Laitsaari.

Tutustu täällä Global Compact -aloitteen kymmeneen periaatteeseen.

https://www.globalcompact.fi/kymmenen-periaatetta

 

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi ja kerromme kuinka voitte pienentää hiilijalanjälkeänne kahvipalvelun avulla.

Halutessasi lähetämme sinulle reilun tarjouksen!

Ota yhteyttä 0207 210 300