Vastuullinen kahvi

Monille elintarvikealan yrityksille vastuullisuus on äärimmäisen tärkeää – niin myös JOBmealille. Vastuullinen toimintatapa on yksi toimintamme kulmakiviä. Onhan kahvin viljely yksi niistä elinkeinoista, joka kärsii ilmastonlämpenemisestä johtuvista sään ääri-ilmiöistä ja muutoksista sille sopivilla viljelyalueilla. Olemme kohdistaneet enenevässä määrin huomiota ja resursseja kestävien ratkaisujen kehittämiseksi sekä omissa sisäisissä toiminnoissamme että asiakkaillemme tarjoamissamme ratkaisuissa.

Panostamme suunnitelmallisesti vastuullisuuteen ja sen eri osa-alueisiin.  Haluamme kannustaa ja tukea asiakkaitamme vastuullisempiin valintoihin, ja näin rakentaa yhdessä kestävämpää tulevaisuutta. 

Vuoden 2020 ja 2021 päästöt olemme kompensoineet kotimaisilla hiilinieluprojekteilla yhteistyössä Green Carbonin kanssa. Nämä kompensaatiohankkeet on kehitetty maan- ja metsänomistajien kanssa ja ovat tieteelliseen tutkimukseen perustuvia hiilensidontaprojekteja ympäri Suomen. Lannoituksin saatava puuston lisäinen kasvu on kompensaatiohankkeiden ydin.

Kotimaiset hiilinieluhankkeet ovat kolmannen osapuolen todentamia ja 100% jäljitettävissä. 

Lue lisää kompensoinnin mahdollisuuksista ja hiilinieluhankkeista Green Carbonin sivuilta.

Ekologinen vastuu

JOBmeal kasvattaa jatkuvasti vastuullisten tuotteiden osuutta valikoimassaan. Pyrimme valitsemaan valikoimaamme sertifioituja ja luomutuotettuja tuotteita, jotka tämän lisäksi täyttävät asettamamme korkeat vaatimukset niin erinomaisen maun kuin laadun osalta. 

Valikoimastamme löytyy Reilun kauppa,  Rainforest Alliance sekä Luomu-sertifioituja tuotteita.  Kahvivalikoimamme 28 tuotteesta 64 % on sertifioitua kahvia, useammat kahvit omaavat tuplasertifioinnin. Teevalikoimamme koostuu yli 90% sertifioiduista teetuotteista. Myös automaatteihin tarkoitettua kaakaota, maitojauhetta sekä sokeria saa sertifioituina tuotteina. Valikoimamme hunaja on Reilun kaupan sertifioimaa. Haluamme kantaa kortemme kekoon ekosysteemin ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi kahvituottajamaissa.

 

Tilaa vastuullinen kahviratkaisu työpaikallesi Pyydä tarjous

Taloudellinen vastuu

Tarjoamme asiakkaillemme ratkaisuja ja kahvikonsepteja, joissa kestävä kehitys, taloudellinen kestävyys ja luonnon hyvinvointi on otettu huomioon. JOBmealin valikoimasta löytyy muun muassa Pohjoismaiden ensimmäinen Joutsenmerkitty kahvipalvelu, jossa koko tuotantoketju on läpiluodattu ja se kattaa Joutsenmerkin tiukat vaatimukset aina viljelmältä asiakkaan kuppiin niin kahvilaitteiston, raaka-aineiden kuin palvelun näkökulmasta.

Green Line konsepti perustuu palautuvien kahviautomaattien kierrättämiseen, jossa käytetylle automaatille annetaan peruskunnostuksen jälkeen uusi elämä vastuullisin tuottein.

Panostamme henkilöstön kouluttamiseen niin ympäristö- kuin taloudellisuusnäkökulmasta. Koko henkilöstömme on saanut taloudellisen ajotavan koulutuksen.
Panostamme reittisuunnitteluun, jotta aiheuttamamme kuormitus olisi mahdollisimman pieni ja tankkaamme palveluautomme jätteistä valmistetulla bio-dieselillä. Keskeisillä alueilla palvelemme asiakkaitamme kävelypiirein.

Sosiaalinen ja kulttuurinen vastuu

Välitämme omista työntekijöistämme. Työntekijät ovat kaiken a ja o. Yrityksessämme syrjintä, kiusaaminen ja toisten eriarvoinen kohtelu kaikissa sen ilmenemismuodoissa on kiellettyä.
Osana vastuullista toimintaa JOBmeal tukee valikoituja hyväntekeväisyyskohteita.Toivotamme tervetulleeksi yritykseemme ihmiset kaikista kulttuureista ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta. Kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet tuoda julki ajatuksiaan, edetä urallaan ja kaikilla on samat henkilöstöetuudet. Kunnioitamme ja hyväksymme jokaisen henkilöstömme jäsenen kulttuurisen taustan.


JOBmeal on mukana Gubbet - toiminnassa. Torjutaan yksinäisyyttä yhdessä.

Gubbe-kummitoiminta

Me JOBmealilla haluamme tukea ikäihmisten hyvinvointia ja torjua yksinäisyyttä. Tänä vuonna lahjoitamme kolmelle vanhukselle iloa ja apua Gubbe-toiminnan kautta. Samalla työllistämme merkitykselliseen osa-aikatyöhön nuoria, jotka toimivat kummivanhuksiemme Gubbe-Sydänystävinä. Huolehdimme myös, että yhteisissä Gubbe-hetkissä turinan lomassa riittää nautittavaksi kahvia, useampia santsikupillisia. Pääset tutustumaan Gubbe-toimintaan tarkemmin täältä.


water project logo

The World Water project

Jokaisesta myydystä Iseo ja U1 vesiautomaatista lahjoitetaan €2 kansainväliseen The Water Project hyväntekeväisyysprojektiin. Tutustu tähän hyväntekeväisyyskohteeseen tarkemmin täältä.


Global compact

Global Compact yhteistyö

JOBmeal on allekirjoittanut YK:n Global Compact -aloitteen, joka on maailman suurin yritysvastuualoite. Sitoudumme tukemaan aloitteen ihmisoikeuksia, työoloja, ympäristön ja korruption vastaisuutta tukevia periaatteita ja toteuttamaan niitä käytännössä. Koko maailmassa Global Compact -aloitteeseen on sitoutunut yli 11 000 jäsenyritystä ja yli 3 000 muuta toimijaa, yhteensä 156 maasta. Suomalaisia yrityksiä on mukana 129 – ja JOBmeal on nyt yksi niistä.

Tavoitteemme on olla alan vastuullisin yritys. Aloitteen allekirjoittaminen on yksi osoitus siitä, että panosamme ihmisoikeus-, työolo- ja ympäristöasioiden eteenpäin viemiseen. Aloite tarjoaa käyttöön myös useita konkreettisia työkaluja vastuullisuuden kehittämiseen.

”Vastuullisuustyö on arvojemme mukaista toimintaa. Haluamme samalla varmistaa myös sen, että asiakkaamme voivat luottaa kumppaninsa vastuullisuuteen. JOBmeal tekee paljon vastuullisuuden eteen, ja YK:n Global Compact antaa meille loistavan viitekehyksen ja lisää työkaluja vastuullisuuden johdonmukaiseen kehittämiseen.” kertoo JOBmealin toimitusjohtaja Perttu Laitsaari.

Tutustu täällä Global Compact -aloitteen kymmeneen periaatteeseen.


Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi ja kerromme kuinka voitte pienentää hiilijalanjälkeänne kahvipalvelun avulla.

Halutessasi lähetämme sinulle reilun tarjouksen!

Alan vastuullisin