Vastuullisuus on toimintamme perusta

Kestävä kehitys ja ekologinen ajattelutapa ovat toimintamme kantava voima. Voit valita valikoimastamme ekologiset ja luomutuotetut kahvit, teet, kaakaot, maidot, sokerit ym., jotka tarjoilee energiatehokas kahviautomaatti, jonka kaikki osat ovat kierrätettävissä. Laajasta valikoimasta valitsemasi juoman voit nauttia biohajoavasta pikarista. Kahviautomaatin käyttämät kahvinpurut ovat myös kierrätettävissä. Pelkästään Helsingin konttorillamme kierrätämme vuositasolla yli 350.000 kg kahvinpurua, joka hyötykäytetään 100%  mm. lannoitteeksi. Kahviautomaatin raaka-aineet toimitetaan sinulle vähäpäästöisellä autolla, jonka reitti on optimoitu ympäristön kuormittavuuden näkökulmasta ja kuljettaja taitaa taloudellisen ajotavan. Meillä on  ISO14001:2015 ympäristösertifikaatti jo vuodesta 2010. Tämä järjestelmä ohjaa kaikkea toimintaamme. 

Pyrimme tekemään säästöleikkauksia niin pitkälle kun se on oman vaikutuksen osalta mahdollista. Haluamme olla antamssa oman panostuksemme myös laadukkaaseen hiilensidonnan edistämiseen, jonka vuoksi lunastamme Green Carbonin kotimaisia verifioituja ilmastoyksiköitä vuosittain, Suomen toimintojemme aiheuttaman CO2 kuorman verran.

Tiesitkö, että JOBmeal tarjoaa ainoana suomalaisena ja ensimmäisenä Pohjoismaissa Joutsenmerkityn kahvikonseptin, jonka kaikki tuotteet, raaka-aineet, kahviautomaatti  ja kuljetukset täyttävät Joutsenmerkki-kriteerit.

 

Sertifioidut tuotteet

Sertifioitujen tuotteiden valikoimamme on erittäin laaja ja uskallammekin luvata, että valikoimasta löytyy kahveja, teetä, kaakaota, maitojauheita ja muita raaka-aineita jokaiseen makuun.
Kehitämme kahvivalikoimaamme jatkuvasti ja laajennamme sertifioitujen tuotteiden osuutta. 

Kahvit

JOBmeal on paahtimoriippumaton kahvipalveluiden tarjoaja - meillä on kymmeniä eri kahvilaatua usealta eri paahtimolta. Myös sertifioituja kahvilaatuja.

Teet

Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia teemerkkejä ja teelaatuja. Myös useita sertifioituja vaihtoehtoja, kuten Reilun kaupan, Rainforest Alliance ja IMO-sertifioidut tuotteet.

Muut tuotteet

Muut juomat, raaka-aineet ja tarvikkeet, kuten kaakaot, maidot ja makeutusaineet, pikarit, lusikat, lautasliinat ja puhdistustuotteet.

Sertifikaatit

JOBmealin valikoimasta löydät erilaisia eettisesti ja/tai luonnonmukaisesti sertifioituja tuotteita. JOBmealin ympäristötyöskentely on useilla eri tavoilla sertifioitu ja koskee kaikkia toimipisteitämme.

Vastuullinen hankinta - Responsible Sourcing

Meillä on yksi maailman laajimmista kahvintuottajille suunnatuista ohjelmista, joka on perustamisestaan vuonna 2015 lähtien tavoittanut yli 700 000 kahvintuottajaa 63 hankkeen kautta 23 maassa.

Joutsenmerkki

Joutsenmerkin kriteerit kattavat koko palvelun. Kahviautomaattien lisäksi vaatimuksia on asetettu kahville ja muille raaka-aineille, kuljetuksille, huolloille, käytetyille puhdistusaineille ja koko logistiikalle. Sertifikaatti.

ISO 14001

Ympäristötyöskentelymme on SS-EN ISO 14001:2015 -sertifioitu jo vuodesta 2010. Sertifikaatti kattaa kaikki toimipisteemme.

Sertifikaatti.

Reilu kauppa

Reilu kauppa tarkoittaa kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille oikeudenmukaisempaa kaupankäyntiä ja mahdollisuutta kehittää tuotantoaan ja yhteisöään kestävästi.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance on kansainvälinen ympäristömerkintä, jossa keskiössä on ekosysteemi. Sertifiointi takaa, että raaka-aineet on tuotettu ympäristöystävällisissä olosuhteissa, jotka ovat sosiaalisesti hyväksyttävät. Tilan toiminta takaa asiallisen toimeentulon maanviljelijälle, joka tulevaisuudessa voi luovuttaa tilan tuottavana myös lapsilleen.

PEFC

Kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetun tuotteen tunnistat PEFC-merkistä. Merkki osoittaa myös, että jokaisella puuta matkan varrella jalostaneella yrityksellä, on PEFC:n mukainen puun alkuperän seurantajärjestelmä.

EU luomumerkki

EU:n luomumerkki on EU:n jäsenvaltioiden vahvistaman valvontajärjestelmä, joka takaa, että vähintään 95 % tuotteen sisällöstä on tuotettu luonnonmukaisesti. Pakkauksessa on aina tuottajan, jalostajan tai jälleenmyyjän nimi sekä valvontajärjestön nimi tai koodi.

ZeroMission

Olemme ilmastokompensoineet istuttamalla puita yhteistyössä Zero Missionin PlanVivoCommunityTree-projektin kautta sekä Green Carbonin kotimaisiin hiilinieluihin.

Ethical Tea

Eettisesti tuotettua Dilmahin Ceylon-teetä, joka on viljelty ja valmistettu kunniottaen Sri Lankan vuosisatoja vanhaa teeperinnettä.


Sertifioidut kahviautomaatit

Fidenza kahviautomaatti on ansainnut Joutsenmerkki-sertifioinnin. Joutsenmerkki edellyttää laitteilta energiatehokkuutta ja kahviautomaatin tulee olla energialuokkaa A+. Automaatin komponentit eivät saa sisältää terveydelle tai ympäristölle haitallisia aineita. Nämä kriteerit täyttävät vain markkinoiden parhaat laitteet. Laitteissa tulee myös olla energiansäästötoiminto, joka kytkeytyy päälle, kun automaatin käyttökapasiteetti on matala. Automaateissa käytettävät puhdistusaineet tulee olla terveydelle ja ympäristölle haitattomia.

Fidenza
Monipuolinen juomavalikoima ja kaksi eri paahtovaihtoehtoa. Perinteinen suodatettu musta kahvi, aito espresso sekä laaja valikoima erikoiskahvijuomia. Tyylikäs kosketusnäyttö, joka mahdollistaa myös videoiden ja tiedotteiden näyttämisen.
Fiesse papukahviautomaatti
Hyvää kahvia vastajauheltuista pavuista. Laaja juomavalikoima, mustaa kahvia, erikoiskahvijuomat, kaakaota sekä teevettä. Pyydä tarjous!

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi ja kerromme kuinka voitte pienentää hiilijalanjälkeänne kahvipalvelun avulla.

Halutessasi lähetämme sinulle reilun tarjouksen!

Alan vastuullisin