Vastuullisuus on toimintamme perusta

Kestävä kehitys ja ekologinen ajattelutapa ovat toimintamme kantava voima. Voit valita valikoimastamme ekologiset ja luomutuotetut kahvit, teet, kaakaot, maidot, sokerit ym., jotka tarjoilee energiatehokas kahviautomaatti, jonka kaikki osat ovat kierrätettävissä. Laajasta valikoimasta valitsemasi juoman voit nauttia biohajoavasta pikarista. Kahviautomaatin käyttämät kahvinpurut ovat myös kierrätettävissä. Pelkästään Helsingin konttorillamme kierrätämme vuositasolla yli 350.000 kg kahvinpurua, joka hyötykäytetään 100%  mm. lannoitteeksi. Kahviautomaatin raaka-aineet toimitetaan sinulle vähäpäästöisellä autolla, jonka reitti on optimoitu ympäristön kuormittavuuden näkökulmasta ja kuljettaja taitaa taloudellisen ajotavan.

Tiesitkö, että JOBmeal tarjoaa ainoana suomalaisena ja ensimmäisenä Pohjoismaissa Joutsenmerkityn kahvikonseptin, jonka kaikki tuotteet, raaka-aineet, kahviautomaatti  ja kuljetukset täyttävät Joutsenmerkki-kriteerit.

Ilmastokompensoimme CO2 päästömme, jotka aiheutuvat liikematkustuksesta, energiankulutuksesta ja autoilusta. Tämä tapahtuu kansainvälisesti hyväksytyn sertifiointistandardin mukaisesti ZeroMission-ohjelman kautta.  Käytännössä kompensaatio tapahtuu Nicaraquassa sijaitsevassa Plan Vivon valvonnassa olevan innovatiivisen CommuniTree Carbon -ohjelman kautta yhteistyössä pienviljelijöiden kanssa, jotka istuttavat puita alueen metsiin. Projekti on sertifioitu Plan Vivon toimesta, ja se edistää sosiaalisia ja ekologisia etuja osallistuville yhteisöille ja pienviljelijöille.

Meillä on  ISO14001:2015 ympäristösertifikaatti jo vuodesta 2010. Tämä järjestelmä ohjaa kaikkea toimintaamme. 

Sertifioidut tuotteet

Sertifioitujen tuotteiden valikoimamme on erittäin laaja ja uskallammekin luvata, että valikoimasta löytyy kahveja, teetä, kaakaota, maitojauheita ja muita raaka-aineita jokaiseen makuun.
Kehitämme kahvivalikoimaamme jatkuvasti ja laajennamme sertifioitujen tuotteiden osuutta. 

Kahvit

JOBmeal on paahtimoriippumaton kahvipalveluiden tarjoaja - meillä on kymmeniä eri kahvilaatua usealta eri paahtimolta. Myös sertifioituja kahvilaatuja.

Teet

Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia teemerkkejä ja teelaatuja. Myös useita sertifioituja vaihtoehtoja, kuten Reilun kaupan, Rainforest Alliance ja IMO-sertifioidut tuotteet.

Muut tuotteet

Muut juomat, raaka-aineet ja tarvikkeet, kuten kaakaot, maidot ja makeutusaineet, pikarit, lusikat, lautasliinat ja puhdistustuotteet.

Sertifikaatit

JOBmealin valikoimasta löydät erilaisia eettisesti ja/tai luonnonmukaisesti sertifioituja tuotteita. JOBmealin ympäristötyöskentely on useilla eri tavoilla sertifioitu ja koskee kaikkia toimipisteitämme.

Joutsenmerkki

Joutsenmerkin kriteerit kattavat koko palvelun. Kahviautomaattien lisäksi vaatimuksia on asetettu kahville ja muille raaka-aineille, kuljetuksille, huolloille, käytetyille puhdistusaineille ja koko logistiikalle. Lue lisää

ISO 14001

Ympäristötyöskentelymme on SS-EN ISO 14001:2015 -sertifioitu jo vuodesta 2010. Sertifikaatti kattaa kaikki toimipisteemme.

Sertifikaatti.

Reilu kauppa

Reilu kauppa tarkoittaa kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille oikeudenmukaisempaa kaupankäyntiä ja mahdollisuutta kehittää tuotantoaan ja yhteisöään kestävästi.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance on kansainvälinen ympäristömerkintä, jossa keskiössä on ekosysteemi. Sertifiointi takaa, että raaka-aineet on tuotettu ympäristöystävällisissä olosuhteissa, jotka ovat sosiaalisesti hyväksyttävät. Tilan toiminta takaa asiallisen toimeentulon maanviljelijälle, joka tulevaisuudessa voi luovuttaa tilan tuottavana myös lapsilleen.

PEFC

Kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetun tuotteen tunnistat PEFC-merkistä. Merkki osoittaa myös, että jokaisella puuta matkan varrella jalostaneella yrityksellä, on PEFC:n mukainen puun alkuperän seurantajärjestelmä.

EU luomumerkki

EU:n luomumerkki on EU:n jäsenvaltioiden vahvistaman valvontajärjestelmä, joka takaa, että vähintään 95 % tuotteen sisällöstä on tuotettu luonnonmukaisesti. Pakkauksessa on aina tuottajan, jalostajan tai jälleenmyyjän nimi sekä valvontajärjestön nimi tai koodi.

ZeroMission

Ilmastokompensoimme hiilidioksidipäästöjä (CO2 päästöjä), jotka aiheutuvat toimintaamme liittyvästä autoilusta, liikematkustuksesta ja energiankulutuksesta.

Ethical Tea

Eettisesti tuotettua Dilmahin Ceylon-teetä, joka on viljelty ja valmistettu kunniottaen Sri Lankan vuosisatoja vanhaa teeperinnettä.


Sertifioidut kahviautomaatit

Ferrara kahviautomaattimalli on ECBC-sertifioitu (European Coffee Breawing Centre). Saadakseen ECBC-sertifikaatin, tulee kahviautomaatin läpäistä tiukat tekniset kriteerit ja korkeat laatustandardit. Tällä sertifikaatilla varustetut laitteet antavat varmuuden laadukkaasta kahvista, juuri oikean lämpöisenä.

Fidenza kahviautomaatti on ansainnut Joutsenmerkki-sertifioinnin. Joutsenmerkki edellyttää laitteilta energiatehokkuutta ja kahviautomaatin tulee olla energialuokkaa A+. Automaatin komponentit eivät saa sisältää terveydelle tai ympäristölle haitallisia aineita. Nämä kriteerit täyttävät vain markkinoiden parhaat laitteet. Laitteissa tulee myös olla energiansäästötoiminto, joka kytkeytyy päälle, kun automaatin käyttökapasiteetti on matala. Automaateissa käytettävät puhdistusaineet tulee olla terveydelle ja ympäristölle haitattomia.

Fidenza
Monipuolinen juomavalikoima ja kaksi eri paahtovaihtoehtoa. Perinteinen suodatettu musta kahvi, aito espresso sekä laaja valikoima erikoiskahvijuomia. Tyylikäs kosketusnäyttö, joka mahdollistaa myös videoiden ja tiedotteiden näyttämisen.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi ja kerromme kuinka voitte pienentää hiilijalanjälkeänne kahvipalvelun avulla.

Halutessasi lähetämme sinulle reilun tarjouksen!

Alan vastuullisin