Julkaistu: 13.06.2022
Kahvialan ammattilainen auttaa kahviautomaatin valinnassa

Kahviautomaatin valinta työpaikalle

Juuri sen oikean kahviautomaatin valinta työpaikalle ei ole lainkaan hankalaa. Lue blogistamme parhaat vinkit valintaan!

Kahviautomaatin valinta työpaikalle lähtee siis kartoittamalla kahvikupillisten päivittäinen tarve. Montako juojia on? Jos kahvinjuojia on päivässä paikalla yli kymmenen henkeä, on kahviautomaatin hankinnan hyöty selvä.  Yli 10 hengen yrityksissä kahvin keittämiseen kuluu helposti yli puoli tuntia päivässä, kun varmistetaan että tuoretta kahvia on pannussa varmasti koko ajan tarjolla.


Promesso espressolaite ravintolan linjastossa

Kahviautomaatin valinta tarpeen mukaan

Kun on todettu, että kahviautomaatti tosiaan tarvitaan, aloitetaan varsinainen automaatin valinta. Tässä vaiheessa mietitäänkin työpaikkanne kahvikulttuuria – ottavatko kaikki kahvinsa silloin, kun siltä tuntuu, vai pidetäänkö yhteinen kahvitunti? Entä järjestättekö suurempia kokouksia tai tapaamisia, joissa kaikki kahvittelevat samaan aikaan?

Jos halutaan välttää sitä, että kahvikoneen luo muodostuu jonoa, kannattaa tietenkin valita mahdollisimman nopeasti suuriakin kahvimääriä valmistava automaatti. Tällaisesta hyvä esimerkki on JOBmealin valikoimissa oleva Cafitesse-kahviautomaatti. Cafitessesta saatava kahvi on aina hyvänmakuista ja tasalaatuista ja yksi kupillinen valmistuu neljässä sekunnissa.

Jos jonon syntyminen on harvinaista, on kahviautomaatin valinnassa työpaikalle useampi vaihtoehto. Tavallisimpia ja erittäin hyviä valintoja ovat papukahviautomaatit sekä suodatinkahviautomaatit. Tavallinen kupin valmistumisaika näissäkin automaateissa on vain 30–40 sekuntia, mikä on tietenkin edelleen huomattavasti vähemmän kuin kahvin laitto tavallisella keittimellä.

Papukahviautomaatin etuna on kahvin tuoreus, sillä kahvipavut jauhetaan vasta juuri ennen suodatusta jokaiselle kahvittelijalle erikseen.

Kahviautomaatti ja kahvipalvelu ovat erittäin hyvä vaihtoehto muuallekin kuin toimistoon ja tuotantotiloihin. Kahvinsaanti käy helposti ja nopeasti automaatista myös erilaisissa aulatiloissa ja muissa julkisissa tiloissa, kuten terveydenhuollossa, kirjastoissa, oppilaitoksissa ja hotelleissa. Myös ravintolat ja kahvilat hyötyvät kahviautomaatista. Näissäkin tapauksissa automaatin valintaan sopivat samat periaatteet.


Paahtimoriippumaton laaja kahvivalikoima

Makuja on monia

Kahvinsaannin nopeus on toki olennainen asia monen työpäivässä, mutta vähintään yhtä tärkeää on se, miltä kahvi maistuu. Kahviautomaattia valitessa onkin hyvä kartoittaa sen käyttäjien makumieltymykset. Tavallista mustaa kahvia sekä kuumaa teevettä tuottavat kaikki kahviautomaatit, mutta myös erikoiskahveja janoaville on useita vaihtoehtoja. Erikoiskahvijuomien kestosuosikki on Wienercafe ja tämän juoman rinnalle on noussut uutuus kuten Flatwhite.

Erinomaisia espressopohjaisia kahvijuomia saa papukahviautomaatista. Jos kysyntää on pääasiassa erikoiskahveille, suosittelemme baristatasoista espressokonetta.

Kun on päätetty, juodaanko erikoiskahveja, tavallista mustaa kahvia vai molempia, päästään valitsemaan itse kahvia. Valikoimissamme on monia eri kahvimerkkejä ja paahtoasteita, joista asiakkaamme saa maistelemalla valita sen, joka on eniten oman tiimin mieleen. Meillä onkin makutakuu, joka takaa teille varmasti sopivan vaihtoehdon etsimisen!

Kahvitauosta kannattaa rakentaa toimiva kokonaisuus, jossa on huomioitu niin kahvinjuojat, teen ystävät sekä kaakaosta nauttivat käyttäjät. Monissa automaateissa on mahdollisuus lisäjuomalle, jolloin napin painalluksella saa myös mustikkakeittoa, mustaherukkamehua tai muita erikoisjuomia kuten minttukaakao, vanilja- tai caramel-cappuccinon


Kahvialan ammattilainen auttaa kahviautomaatin valinnassa

Kahvialan ammattilainen auttaa valinnassa

Jotta oikean kahviautomaatin ja kahvipalvelun valinta työpaikalle olisi mahdollisimman helppoa, kannattaa asiasta puhua asiantuntijan kanssa. JOBmealin osaajat osaavat esittää oikeat kysymykset ja löytää niihin ratkaisut varmasti. Autamme valinnan jokaisessa vaiheessa auttaen löytämään juuri teille täydellisen kahviautomaatin. Meiltä et saa vain automaattia, vaan myös palvelun, jolla taataan hyvin kahvin saanti jatkuvasti!

Ota yhteyttä, niin selvitetään yhdessä, millainen kahviautomaatti teidän työpaikallenne kannattaisi valita!