Julkaistu: 22.03.2022
Musta kahvi

Suomalaiset edelleen kahvinkulutuksen kärkisijalla

Suomalaiset pitävät edelleen kärkisijansa kahvinkulutuksessa. Viime vuonna suomalaiset kuluttivat 9,9 kiloa kahvia henkeä kohden, mikä on eniten koko maailmassa.
Herkullisia tummapaahtoisia kahvipapuja

Suomalaiset pitävät edelleen kärkisijansa kahvinkulutuksessa. Viime vuonna suomalaiset kuluttivat 9,9 kiloa kahvia henkeä kohden, mikä on eniten koko maailmassa.

Pohjoismaissa kulutetaan eniten kahvia maailmassa henkeä kohden. Suomalaiset kuluttavat keskimäärin 3,5 kupillista kahvia päivässä, ruotsalaiset tulevat heti perässä 3,2 kupillisella kahvia päivässä ja Norjassa ja Tanskassa kulutus on keskimäärin 3,1 kupillista kahvia päivässä.

Kahvin suosio Suomessa

Suomalaiset nauttivat eniten vaaleapaahtoista suodatinkahvia. Kahvivalikoima on kuitenkin viime vuosina laajentunut ja saatavilla on monia vaihtoehtoja keskitummista ja tummista paahdoista kylmiin maitokahvijuomiin. Myös luomukahvien sekä eri alkuperämaakahvien suosio on jatkanut kasvuaan.  Viime vuonna noin 25 % kaikesta myydystä kahvista oli tummapaahtoista. Katukuvaan ilmestyneet kahvilaketjut auttavat pitämään yllä suomalaista vahvaa kahvikulttuuria ja tuovat siihen tervetullutta uutta virettä uusien trendien kautta.

Erilaiset kahvinvalmistustavat kiinnostavat enenemässä määrin kuluttajia. Tavallinen kahvinkeitin on saanut seurakseen  muun muassa Chemexin, pressopannun sekä suodatinsuppilon läpi valmistettavan kahvin käsisuodatuksella. Myös mutteripannun asema on vakiintunut maitokahvin ystävien keskuudessa. Hyvän kahvin valmistus perustuu aina tuoreeseen kahviin, hyvälaatuiseen veteen sekä puihtaisiin valmistulaitteisiin.

Chemex

Vastuullinen kahvipalvelu ja hiilineutraali yritys

Näemme iloksemme etenkin sertifioitujen kahvien kulutuksen lisääntyneen, mikä kertoo asiakkaiden valveutuneesta asenteesta ja toiveesta saada nauttia korkealaatuisia kahveja hyvällä omalla tunnolla. Kehitämme valikoimaamme jatkuvasti ja laajennamme sertifioitujen tuotteiden osuutta, ollaksemme kehityksen kärjessä ja vastataksemme entistä paremmin asiakkaidemme toiveisiin.

 JOBmealin kahvivalikoima kattaa laajasti sertifioituja jauhe-, papu-, pakaste- ja pikakahvejakin.  JOBmealin uutuudet, Cafitesse- ja Promesso-kahviratkaisut, kasvattavat jatkuvasti suosioitaan kiitos kahviautomaatien nopeuden, tasalaatuisten herkullisten kahvijuomien sekä raaka-aineiden ja automaattien ympäristöystävällisyyden.