Julkaistu: 04.10.2023
Jobmeal kahvikupit ympyrässä pyöreä

Mitä suomalaiset juovat eniten työpaikan kahviautomaatista

Mitä suomalaiset juovat eniten työpaikan kahviautomaatista? Mustaa kahvia, erikoiskahveja, kaakaota vai teetä? JOBmealin ja Arvid Nordquistin selvitys antaa vastauksen.

Suomalaisten suosikkijuoma työpaikan kahviautomaateissa on yhä vanha tuttu: musta kahvi.
Tämä käy ilmi JOBmealin ja Arvid Nordquistin tekemästä selvityksestä, jossa seurattiin noin kymmentä pääkaupunkiseudun toimistoissa olevaa kahviautomaattia ja niiden eri juomien menekkiä. Selvitys on suuntaa-antava.
Noin kolmannes (29%) automaatista otetuista juoma-annoksista on musta kahvi. Kun tähän lisätään maitokahvin juojat, nousee perinteisen suodatetun kahvin osuus lähes puoleen (48%) kaikista annoksista.

Kalea kahviautomaatti Kalea kahviautomaatti
JOBmeal erikoiskahvit

Tutkimustulokset: Suomalaisten suosituimmat kahvijuomat työpaikoilla

Kahvi mustana 29 %
Kahvi maidolla 19 %
Perinteinen kahvi (yht) 48%
Wiener Café 5 %
Cafe Lungo 5 %
Espresso 5 %
Café Latte 6 %
Cappuccino 7 %
Erikoiskahvit (yht) 28 %
Kuuma vesi (=tee) 14 %
Maitokaakao 10 %

Runsaasti makua työpäivään!

Kahvimme ovat aromiltaan täyteläisiä ja luonteeltaan hedelmäisiä. Hitaasti kypsyneet ja korkealla kasvaneet Arabica -pavut tuovat kahviin paljon erilaisia makuvivahteita. Käytämme kahvissamme vain näitä 100% vastuullisesti sertifioituja, korkealaatuisia Arabica -papuja."

Susanna Päkkilä
Kahviasiantuntija, Key Account Manager, Arvid Nordquist

Tulos vastaa perinteistä näkemystä suomalaisten kahvitottumuksista

JOBmeal Oy:n toimitusjohtaja Perttu Laitsaari kertoo, että nykyisin asiakkaat haluavat pääsääntöisesti juoda tummapaahtoista kahvia. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä myös Arvid Nordquistin kahviasiantuntijan, Key Account Manager Susanna Päkkilänkin.  Hän toteaa, että suomalaisista on tullut pikku hiljaa tummapaahtoisen kahvin suuria ystäviä. Toimistoasiakkaiden keskuudessa suosituin tummapaahtoinen kahvi on Fullroast Field, jonka pyöreä ja pähkinäinen maku sekä pienmakeus viehättää asiakkaita. Myös luomu ja Reilu kauppa sertifioitu Ethic Harvest on kasvattanut suosiota voimakkaan ja herkullisen mausteisen makunsa ansiosta. 

Erikoiskahvien osuus kaikista kahviautomaateista nautituista juomista on 30%, mainitsee Laitsaari. Hän myös kertoo, että jo pidemmän aikaa myös sertifioidut papulaadut ovat kasvattaneet suosiotaan voimakkaasti. Asiakkaat ovat tulleet tietoisimmiksi myös kahvin ympäristövaikutuksista ja osaavat kysyä vastuullista, kestävän kehityksen huomioivaa kahvia. Tyypillisimmät sertifikaatit kahvilla ovat Reilun kauppa, Rainforest Alliance, UTZ ja luomusertifikaatit.

Suosituimmat erikoiskahvijuomat ovat:

  • Cappuccino (7%)
  • Café Latte (6%)
  • Cafe Lungo (5%)
  • Espresso (5%)
  • Wiener Café (5%)

Haluamme varmistaa, että jokaiselle asiakkaalle löytyy paras mahdollinen kahviratkaisu työpaikalle. Sen vakuutena olemme lanseerannut makutakuun. Meidän tahtotilamme on olla paras kumppani ja teemme todella paljon töitä sen lunastamiseksi arjessa. 


Toimistojen suosituimmat Arvid Nordquist kahvit


Arvid Nordquist Midnight Grown 1 kg

Tuotenumero: 4034

Intensiivinen tuoksu. Voimakas ja täyteläinen maku, jossa on tumman suklaan vivahteita. Pitkä ja runsas jälkimaku.

Arvid Nordquist Fullroast Field bean 1 kg

Tuotenumero: 4117

100 % Arabicaa, aromissa selkeän pähkinäinen vivahde, pyöreä ja pähkinäinen maku. Lempeä hapokkuus ja selkeä makeus. Lempeä hapokkuus ja selkeä makeus.
100% ilmastokompensoitu. 

Arvid Nordquist Ethic Harvest 1 kg

Tuotenumero: 4049

Pähkinäinen tuoksu, täyteläinen maku ja pirteä hapokkuus. Mausteinen jälkimaku, jossa on häivähdys lakritsia.
100% ilmastokompensoitu. 100% Arabica.

Arvid Nordquist Fullroast Field filter 1 kg

Tuotenumero: 4116

100 % Arabicaa, aromissa pyöreä pähkinäinen vivahde. Lempeä hapokkuus ja selkeä makeus. Pitkä ja tasapainoinen jälkimaku.
100 % ilmastokompensoitu.


Toimistojen suosituimmat kahviautomaaatit


Excellence Touch
Huippunopea Cafitesse Excellence Touch valmistaa laajan valikoiman erinomaisia Jacobs-kahvijuomia vain sekunneissa!
Fidenza
Monipuolinen juomavalikoima ja kaksi eri paahtovaihtoehtoa. Perinteinen suodatettu musta kahvi, aito espresso sekä laaja valikoima erikoiskahvijuomia. Tyylikäs kosketusnäyttö, joka mahdollistaa myös videoiden ja tiedotteiden näyttämisen.
Solista Alkaen 52€/kk
Solista papukahviautomaatti. Aina tuoretta kahvia vastajauhetuista pavuista. Pieni ja tyylikäs toimistoon, työpaikalle tai aulatilaan.