Wiener Café vai Cappuccino? Asiantuntija kertoo, mitä eroa kahviautomaattien juomilla on

JOBmeal wiener cafe

Oletko koskaan jäänyt kahviautomaatin edessä pohtimaan valintaasi? Mitä eroa eri kahvijuomilla on? Mihin aikaan päivästä mikäkin juoma sopii ja antaa sopivasti vauhtia työpäivään?

JOBmealin avainasiakaspäällikkö ja kahvituntija Kaija Paltemaa avaa juomien keskeisimpiä eroja.

Wiener Café

Wiener Café on yksi kysytyimmistä kahvijuomista. Sen nimi viittaakin hienostuneisiin wieniläisiin kahviloihin.

Juoman pohjana on lyhyt, musta kahvi. Wiener Cafén herkullinen suklaan mieto maku tulee kaakaosta. Kaakaon lisäksi kahviin lisätään myös kevyesti vaahdotettua maitoa.

Itse juon sitä työpaikalla iltapäivisin, kun huomaan katselevani kelloa ja odottavani jo kotiinlähtöä. Juoman kaakao ja maito antavat lisäenergiaa työpäivän viimeisiksi tunneiksi.”

Katso Wiener Cafén ohje

Haluaisitko oppia lisää kahvien eroista?

Tutustu, miten kahvitastingilla opitaan tunnistamaan eri kahvilajikkeet, kahvin paahtoasteet ja erilaiset kahvijuomat ammattilaisen coffeemasterin johdatuksella.

"Mieltymykset menevät tastingissa usein uusiksi", kahviasiantuntija Kaija Paltemaa sanoo.

Tummin paahto on tyypillisesti suosituin.

“Aika usein ihmiset yllättyvät. Heillä saattaa olla voimakaskin ennakkonäkemys mielikahvistaan, joka sitten muuttuu kun kahveja maistetaan sokkona. Muutos on lähes aina tummempaan suuntaan”, Paltemaa kertoo.

Lue artikkeli JOBmealin järjestämästä kahvitastingistä:

Lue artikkeli JOBmealin kahvitastingistä

Espresso JOBmeal kahviautomaatista

Espresso

“Espresso on vahva, pieni kahvijuoma, jossa on kaunis kullanruskea vaahto, crema pinnalla.

Vahvuutensa vuoksi sitä käytetään monen muun kahvijuoman, kuten Cappuccinon ja Café Latten valmistukseen.

Espressot maistuvat voimakkailta. Parhaimpien espressojen mausta voi löytyä suklaan ja sikarin vivahteita. Maussa on yleensä myös hiven karvautta. Maut tulevat hyvin esiin, koska espresson valmistuksessa tummaksi paahdetut kahvipavut jauhetaan hyvin hienoksi jauheeksi, josta melkein kiehuva vesi ajetaan paineella läpi.

Espresso sopii erittäin hyvin työlounaan jälkiruoaksi. Sen kanssa voi myös nauttia palan suklaata tai lisätä ripauksen sokeria, jolloin makeus pehmentää juoman karvautta. 

Jos Espressoon pinnalle lisätään ripaus maitovaahtoa, saadaan Macchiato.”

Varaa JOBmealin maksuton tasting työpaikallesi

Varaa kahvitasting
Job Meal kahviautomaatti ja cappuccino

Cappuccino ja Café Latte

“Monesti ihmiset kysyvät Cappuccinon ja Café Latten eroa.

Molemmat tehdään Espressoon. Cappuccinossa käytetään lisänä höyrytettyä ja vaahdotettua maitoa. Lattessa käytetään kuumaa maitoa ja sitä on enemmän.

Cappuccinossa kahvi maistuu voimakkaammin kuin Lattessa. Cappuccinoa voi hyvin juoda aamusta aina iltapäivään asti.

Latte on lempeämpi. Italiassa päivä aloitetaan Lattella ja siihen se toimii todella hyvin.”

 

Lue lisää eri kahvijuomista

 

 

Kahviautomaatit, joista saa kaikkia esiteltyjä kahvijuomia

Baristatason espressoa ja muita kahvijuomia.

Espressolaite Kalea

Erinomaisia kahvijuomia ja baristatason espressoa isomallekin työpaikalle.

Solista

Pieni ja tyylikäs, vaivaton ratkaisu toimistoille.

Solista alkaen 52€ / kk

Fidenza papukahviautomaatti

Fidenza papukahviautomaatti valmistaa erinomaista kahvia hyödyntäen uusinta tekniikkaa. 

Fidenza papukahviautomaatti

Cafe Lungo

“Cafe Lungo on oikea valinta, kun haluat voimakasta tummaa kahvia.

Se valmistetaan espressopavuista, kuten Espresso, mutta juomaan lisätään enemmän kuumaa vettä. Näin 40 cl mittaisesta Espressosta saadaan noin desilitran verran Lungo-kahvia.

Jokaisesta automaatista Lungoa ei saa. Juoma kuuluu automaatin juomiin vain silloin, kun automaatin juomavalikoimassa on myös aito Espresso. Tämä tarkoittaa sitä, että kahviautomaatissa on raaka-aineena espressopapu ja se valmistaa Espressot paineella.”

Varaa aika kahvitastingille

Varaa yrityksellesi työntekijöille aika maksuttomaan kahvitastiniin. Tastingissä coffee master kertoo erilaisten kahvijuomien erot.

Ota yhteyttä 0207 210 300