Julkaistu: 22.03.2022
Vihreä tee piristää päivän
Vihreä tee piristää päivän

Makuparit - parhaat yhdistelmät teen kanssa

Oletko kokeillut teetä ruokajuomana? Kokosimme makupareiksi teejuomia ja niiden kanssa sopivia ruokia, jotta voit aloittaa tutustumisen teen uudenlaiseen käyttöön.

Tee sopii myös ruokajuomaksi

Oletko koskaan kokeillut teetä ruokajuomana? Suomessa teetä juodaan usein korkeintaan makean välipalan kanssa, mutta monet teejuomat sopivat hyvin myös ruoan kanssa. Oikein valitulla ja laadukkaalla teellä voidaan korostaa tai pyöristää ruoan makuja ja toisinpäin!

Kokosimme eri teejuomien kanssa yhteensopivia ruokia makupareiksi, joista voit aloittaa tutustumisen teen käyttöön ruokajuomana. Lisäksi annamme vihjeitä siitä, mitkä juustot sopivat parhaiten teen kanssa. Kun lähdet kokeilemaan makupareja, maista ensin ruokaa ja teetä erikseen, ja kokeile sitten, miltä ne maistuvat suussa samaan aikaan. Voit huomata suuren eron!


Nauti sushit vihreän teen kera

Vihreä tee käy kalaruoan kera

Vihreä tee ja kala ovat ensimmäinen makuparimme, ne tasapainottavat toisiaan mukavasti. Meidän esimerkissämme on yhdistetty nimenomaan sushi ja sencha-tee. Tässä parissa vihreä tee pehmentää kalaista makua ja kala puolestaan pyöristää vihreälle teelle tyypillisiä hieman karvaita makuja.

Kun seuraavan kerran tilaatte toimistolle sushia, niin lounasjuomaksi kannattaa valita laadukas sencha-tyyppinen Dilmahin Pure Green vihreä tee. Vihreälle teelle sopii mainiosti makupariksi myös suolainen Roquefort. Tarkista täältä JOBmealin vihreän teen valikoima.


Musta tee ja hampurilainen

Musta tee ja hampurilainen

Mustaa teetä saa monenlaisina versioina. Englantilainen vahva musta tee sopii hyvin ruokajuomaksi silloin, kun tarjolla on naudanlihaa. Meidän esimerkkimakuparissamme yhdistyvät tee ja hampurilainen. Hampurilainen siksi, että mustan teen kanssa sitä syödessäsi huomaat, miten lihan maku voimistuu ja erottuu selkeästi sämpylän mausta. Englantilainen tee on vahva ja maussa on mukana hitunen karvautta, mitä liha puolestaan pyöristää.

JOBmealiltä työpaikoille saatava Pickwickin English-tee on täyteläinen maultaan. Juustolautaselle suosittelemme tämän teen pariksi cheddaria.


Earl Grey englantilainen vahva musta tee

Earl Grey sitruunaisen jälkiruuan parina

Earl Grey -tee on suomalaisille tuttua, siinä on mukana sitruunaisen raikasta bergamot-öljyä. Jos haluat suussasulavan makuelämyksen, maista Earl Greytä lemon curdin tai sitruunaisen täytesuklaan kanssa! Lemon curdin voit syödä vaikkapa murokeksille levitettynä. Kun teen ja ruoan sitruunaiset maut pääsevät yhteen, sulautuvat ne raikkaaksi sitruksiseksi elämykseksi kielelläsi.

JOBmealillä on tarjolla Pickwickin Earl Grey, jota suosittelemme juuri tällaiseen maisteluun. Juustolautaselle sen pariksi voi valita ranskalaisen Époisses-juuston.

Tarkista koko mustan teen valikoimamme.


Lakritsiteellä suu makeaksi

Lakritsiteellä suu makeaksi

Lakritsitee ei ole teetä sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä sitä ei valmisteta teekasvista. Pääosin aidosta lakritsijuuresta valmistettu hauduke on yllättävä, sen jälkimaku on hyvin makea, mutta sitä voi tasapainottaa esimerkiksi Kaltbach Creamy -juustolla. Kun pitkään kypsytetty juusto sekoittuu lämpimän teen kanssa, sulautuvat maut toisiinsa muodostaen toisiaan täydentävän, pehmeän ja toisiinsa sulavan makuelämyksen.

JOBmealin Four O'Clock Licorice Spice -yrttihauduke on kokonaan kofeiiniton, ja se sisältää lakritsin lisäksi mm. ripauksen anista. Katso tämä ja kaikki muut yrttihaudukkeemme ja tilaa toimistollenne omat suosikkinne!


Teen hyviä ominaisuuksia juuston kanssa nautittaessa

Juustojen kanssa nautitaan perinteisesti viinejä, mutta lämmin tee on hyvä valinta juustojen seuraksi ja toimii siten hyvänä alkoholittomana vaihtoehtona juustotarjottimen kanssa. Lämmin tee on miellyttävä juoma juustojen kanssa myös siksi, koska teen lämpö huuhtelee suusta juuston rasvan jättäen suuhun puhtaan jälkimaun.

Tarjoa laaja teevalikoima työpaikallasi

Millainen tee- ja oheistuotevalikoima olisi paras ratkaisu sinun työpaikallasi?
JOBmealin laaja valikoima sisältävät vastuullisesti tuotettuja ja sertifioituja tuotteita.

Kysy lisätietoja asiantuntevilta myyjiltämme.

teevalikoima