Suomalaiset edelleen kahvinkulutuksen kärkisijalla

Herkullisia tummapaahtoisia kahvipapuja

Suomalaiset pitävät edelleen kärkisijansa kahvinkulutuksessa. Viime vuonna suomalaiset kuluttivat 9,9 kiloa kahvia henkeä kohden, mikä on eniten koko maailmassa.

Pohjoismaissa kulutetaan eniten kahvia maailmassa henkeä kohden. Suomalaiset kuluttavat keskimäärin 3,5 kupillista kahvia päivässä, ruotsalaiset tulevat heti perässä 3,2 kupillisella kahvia päivässä ja Norjassa ja Tanskassa kulutus on keskimäärin 3,1 kupillista kahvia päivässä.

Kahvin suosio Suomessa

Suomalaiset kuluttavat eniten vaaleapaahtoista suodatinkahvia. Kahvivalikoima on kuitenkin viime vuosina laajentunut ja saatavilla on monia vaihtoehtoja keskitummista ja tummista paahdoista. Viime vuonna noin 18 % kaikesta myydystä kahvista oli tummapaahtoista. Katukuvaan ilmestyneet kahvilaketjut auttavat pitämään yllä suomalaista vahvaa kahvikulttuuria ja tuovat siihen tervetullutta uutta virettä uusien trendien kautta.

Vahvasta kahvitrendistä kertoo myös Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävä Helsinki Coffee Festival, joka kerää eri alojen kahviammattilaiset ja kahvinrakastajat yhteen 21.-23.4. Täällä pääsee maistelemaan herkkukahveja kaikkialta maailmassa ja näkemään kahvinvalmistuksen viimeiset uutuudet.

Selectan kahvipalvelu on yhä laajemmin sertifioitu

Näemme iloksemme etenkin sertifioitujen kahvien kulutuksen lisääntyneen, mikä kertoo asiakkaiden valveutuneesta asenteesta ja toiveesta saada nauttia korkealaatuisia kahveja hyvällä omalla tunnolla. Kehitämme valikoimaamme jatkuvasti ja laajennamme sertifioitujen tuotteiden osuutta, ollaksemme kehityksen kärjessä ja vastataksemme entistä paremmin asiakkaidemme toiveisiin.

Tutustu kahviautomaatteihin

Julkaistu: 13.04.2017

Ota yhteyttä 0207 210 300