JOBmealilla pohjoismaiden ensimmäinen kahvipalvelun Joutsenmerkki

JOBmeal Joutsenmerkitty Kahvipalvelu

Suomen Selectalle, joka on nykyään JOBmeal, myönnettiin Pohjoismaiden ensimmäinen kahvipalvelun Joutsenmerkki. Kun yritys haluaa edistää energiatehokkuutta sekä tarjota työntekijöilleen luomu- ja Reilun kaupan kahvia, sen kannattaa valita Joutsenmerkitty kahvipalvelu.

Joutsenmerkin kriteerit kattavat koko palvelun. Kahviautomaattien lisäksi vaatimuksia on asetettu kahville ja muille raaka-aineille, kuljetuksille, huolloille, käytetyille puhdistusaineille ja koko logistiikalle. Vain ympäristön kannalta parhaat kahvipalvelut voivat saada Joutsenmerkin.

Joutsenmerkki edellyttää laitteilta energiatehokkuutta. Kahviautomaatin tulee olla energialuokkaa A+. Tähän pääsevät vain markkinoiden parhaat laitteet. Laitteissa tulee myös olla energiansäästötoiminto, joka kytkeytyy päälle, kun automaatin käyttökapasiteetti on matala, esimerkiksi iltaisin ja viikonloppuisin.

Joutsenmerkityssä kahvipalvelussa 90 % kahvista tulee olla luomua. Teestä, sokerista, maitojauheesta ja kaakaosta pitää olla luomua vähintään puolet. Lisäksi Joutsenmerkki edellyttää, että vähintään 30 % kahvista tulee olla sosiaalisesti vastuullista, esimerkiksi Reilu kauppa- tai UTZ-merkittyä.

Lue artikkeli Joutsenmerkitystä kahvipalvelusta

Lue artikkeli: Joutsenmerkitty kahvipalvelu

 

- Joutsenmerkityssä kahvipalvelussa kahviautomaatti on Ferrara, markkinoilla ainutlaatuinen papukahviautomaatti. Siinä on tyylikkään muotoilun lisäksi kaikki Joutsenmerkin asettamat vaatimukset energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden näkökulmasta, kertoo JOBmealin toimitusjohtaja Perttu Laitsaari. Kahviksi voi valita laajasta valikoimasta useamman ekologisen vaihtoehdon välillä. Teenjuojille löytyy omat Joutsenmerkin kriteerin täyttävät herkut taukohetkeen.

Joutsenmerkki pyrkii myös vähentämään jätteen määrää ja suosittelee käyttämään kestokuppeja. Mikäli tämä ei ole mahdollista, tulee kertakäyttökuppien olla valmistettu uusiutuvista materiaaleista.

-Kuljetusten päästöihin Joutsenmerkki vaikuttaa edellyttämällä, että 95 % käytetyistä autoista tulee olla vähäpäästöisiä Euronormi 5 -luokan autoja. Lisäksi kuljettajien tulee olla käynyt taloudellisen ajotavan koulutus. Suunnitelmallisen toiminnan ansiosta nämä vaatimukset täyttyvät helposti, johtava asiantuntija Harri Hotulainen Joutsenmerkistä kertoo.

Joutsenmerkki varmistaa myös monella tavalla, että juomaan ei pääse ympäristölle tai terveydelle haitallisia aineita. Kahvilaitetta saa puhdistaa vain parhailla mahdollisilla puhdistusaineilla. Kahvilaitteen osista ei saa irrota haitallisimpia aineita juomiin. Sen takia haitallisimmat palonestoaineet, raskasmetallit (erityisesti lyijy), antibakteeriset aineet, tietyt muovin pehmentimet ja hormonitoimintaa häiritsevät aineet on kielletty niissä osissa, jotka ovat kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa.

Lisätietoja:
• Laura Blomstedt, 050 518 2773, laura.blomstedt@jobmeal.fi, JOBmeal Oy
• Harri Hotulainen, 0400 417 884, harri.hotulainen@ecolabel.fi, Joutsenmerkki – Motiva Services Oy
• www.jobmeal.fi/joutsenmerkitty-kahvipalvelu

Ota yhteyttä 0207 210 300